Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani a felhasználóinknak!  Részletek az "Adatvédelmi Nyilatkozatban"

Ez Sanchez Moreno Corina Független Herbalife Tag weboldala. A hivatalos Herbalife Magyarország Kft.
Weboldalért keresse fel a Herbalife.hu oldalt

Megértettem
Termékek Menü

Zöld-Sárga-Piros

Az már tudjuk hogy a Herbalife Testsúly-Kontroll Program alapja a napi két főétkezés Formula-1 shake-kel való helyettesítése, és napi három nagyobb étkezés helyett öt kisebbet beiktatása. De mit is együnk a három másik étkezéskor?

Az alapelv az, hogy álljon át a szénhidrátszegény és protein gazdag táplálkozásra.

Hogyan működik ez a táplálkozási mód?

A legtöbb élelmiszer tartalmaz szénhidrátot cukor formájában, ami támogatja a testháztartás inzulin termelését. Ez az a hormon, mely a zsírlerakodást elősegíti. Ha csökkentjük a szénhidrátbevitelt, és ezáltal a sejtek cukorfelvételét, akkor elkezd a szervezet a felesleges zsírból kevesebbet raktározni.

Ez esetben a szervezet más energiaforrás után kell hogy nézzen, és elkezdi felhasználni a test zsírszöveteit. Ezeket lebontva energiát nyer, és zsírpárnák, úszógumik és pocakok elkezdenek egyre csak fogyni és fogyni. Az eredmény pedig az az alak lesz amire mindig is vágyott

 

Ez a táplálkozási forma pedig nagyon egyszerű:

A Formula-1 shake a megfelő mennyiségben, és kiváló minőségben tartalmazza azokat a tápanyagokat, amire szervezetének szüksége van az optimális működéshez.

Annak biztosítására, hogy a többi étkezésnél csak kevés szénhidrátot fogyasszon, összeállítottunk egy zöld, egy sárga és egy piros listát.

 A „Zöld lista” olyan élelmiszereket tartalmaz, amiket bátran fogyaszthat, és a pozitív eredmény nem marad el.

„Sárga listán” azok vannak, amiket módjával fogyaszthat, de ne napi rendszerességgel, maximum heti három alkalommal.

A  „Piros lista” a felejtős kategória. Ha eredményt akar elérni, ezekről bizony most le kell mondani.

A lista természetesen nem teljes. Hogyan is lehetne felsorolni az összes élelmiszert? Viszont nagyon jó kiindulási alapot nyújt, hogy megértse az osztályozás elvét, és ez alapján az Ön elé kerülő élelmiszereket be tudja sorolni.

Nézzük tehát:

 

Zöld lista:

 

Zöldségek

Alfalfa-csíra, levélsaláta, karfiol, babcsíra, brokkoli, endívia saláta, édeskömény, gomba,

újhagyma, zöldbab, zöldpaprika, zöld színű zöldségek, fejes káposzta, fokhagyma,

kelkáposzta, olíva, pfefferoni, petrezselyem, retek, saláta uborka, spárga, szárzeller, spenót,

karóbab, sárgabab.

 

Proteinforrások

Herbalife fehérje szelet, sajt (15 % zsírtartalomig), tojás fehérje (max. 1 sárgája), tenger gyümölcsei, tyúk, pulyka, bárány, borjú, sovány marhasteak, sovány, darált marhahús, tofu

 

Zsírok

Halolaj, lenolaj, majonéz, olívaolaj, repceolaj, szójaolaj, szőlőmag-olaj.

 

Italok

Csapvíz, ásványvíz, aloé koncentrátum.

 

 

Sárga lista:

 

Gyümölcsök és zöldségek

Sárgabarack, articsóka, padlizsán, avokádó, szeder, eper, málna, borsó, tök, kumquats,

maracuja, grapefruit, őszibarack, szilva, kelbimbó, piros paprika, savanyú káposzta,

paradicsom, görögdinnye, cukkini, vöröshagyma.

 

Proteinforrások

Zsírszegény felvágott, pulyka és tyúk vörös húsa, disznó

 

Magvak

Napraforgómag, mandula, dió, paradió, mogyoró, szezámmag, fenyőmag, szójatej –sajt.

 

Zsírok

light tejszínes sajt, kukoricaolaj, safflorolaj, krémtúró, tejföl, napraforgóolaj.

 

Italok

Szójatej, paradicsomlé, 100%-os gyümölcslé

 

 

Piros lista:

 

Szénhidrátok

Fehér kenyér és gabonatermékek, kréker, kalács, torta, kekszek, csicseriborsó, szárazbab, lencse,cukorborsó, zöldbab, kukorica-cerealiák (meleg és hideg, cukros és cukrozatlan), a legtöbb gyümölcs, minden finomított liszttermék (mint tésztaáruk, rozsliszt stb.), gyökérzöldségek (karotta, sárgarépa, pasztinák, cékla), chips, perec, pattogatott kukorica, fehérrizs, burgonya,kukorica.

 

Proteinek

Magas zsírtartalmú sajtok, tej és joghurt, belsőségek, szalonna, kolbász, sonka, szalámi,

mortadella, hot-dog, füstölt hal

 

Italok

Tej, cukor hozzáadásával készített üdítők és gyümölcslevek.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog