Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani a felhasználóinknak!  Részletek az "Adatvédelmi Nyilatkozatban"

Ez Sanchez Moreno Corina Független Herbalife Tag weboldala. A hivatalos Herbalife Magyarország Kft.
Weboldalért keresse fel a Herbalife.hu oldalt

Megértettem
Termékek Menü

Ulmi Egyetem Kisérlete

2007-ben az Ulmi Egyetemen, Németországban végeztek egy kísérlet, hogy tudomány alapon megvizsgálják a Herbalife Formula-1 shake és a Formula-3 Fehérje hatását a fogyásra.

 

Miről szólt a tanulmány?

110 túlsúlyos embert vizsgáltak 12 hónapon keresztül és követék nyomon súlyváltozásukat, hogy megállapíthassák a különböző fehérje mennyiséget tartalmazó testsúly-kontroll diéták hatásai közti különbséget.

 

Hogyan zajlott a kutatás? 

A vizsgálat első része 3 hónapig tartott. Az egyik csoport – amelyik magas fehérjetartalmú diétát folytatott – a program keretében napi 2 étkezést helyettesített tejjel készített és extra fehérjetartalmú Személyre Szabott Fehérjekoncentrátummal kiegészített Formula 1 shake-kel. A másik csoport normál fehérjetartalmú diétát folytatott. Ők nem helyettesítettek egyetlen étkezést sem shake-kel, fehérjebevitelük a csökkentett kalóriatartalmú, vegyes étrendből származott.  A tanulmány maradék 9 hónapjában mindkét csoport napi egy étkezést helyettesített shake-kel, és fenntartotta azt a fehérje-beviteli szintet, amit a vizsgálat első 3 hónapjában folytatott.

 

Mi történt?

A tanulmány végső megállapítása szerint a fehérjében gazdag étrend-helyettesítő shake fogyasztása hatékonyabb testsúly-csökkenést eredményezett, mint a csökkentett kalóriaszintű diéta önmagában. A tanulmány kimutatta, hogy napi két étkezés Formula 1 shake-kel való helyettesítése – csökkentett kalória tartalmú étrend részeként – sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos diéta.  Egy további fontos megállapításra jutottak a kutatás végén, hogy azon csoportban, akik magas mennyiségű fehérjét vittek be, a megfigyeltek 64%-ánál a túlsúllyal kapcsolatos egészségügyi problémák kockázata alacsonyabb lett, míg a másik csoportban ez a megfigyelteknek csak a 41%-ára volt jellemző.

Ezen eredményeket 2008 októberében hozták nyilvánosságra az Elhízástudományi Társaság éves gyűlésén Phoenix-ben, Arizónában, azt megelőzően pedig Genfben, az Európai Elhízási Kongresszuson.

 

“Fehérjében gazdag étrend-helyettesítők használata során megnövekedett fehérjebevitel, illetve étrend-helyettesítőkkel kiegészített általános fehérjebevitel összehasonlítása túlsúlyos esetekben”  Marion Flechtner-Mors, Ph.D. és Herwig Ditschuneit, M.D.; Ulmi Egyetem, Németország  

Tartalomhoz tartozó címkék: blog