Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani a felhasználóinknak!  Részletek az "Adatvédelmi Nyilatkozatban"

Ez Sanchez Moreno Corina Független Herbalife Tag weboldala. A hivatalos Herbalife Magyarország Kft.
Weboldalért keresse fel a Herbalife.hu oldalt

Megértettem
Termékek Menü

Hogyan befolyásolja a stressz az étkezési szokásainkat?

Hogyan befolyásolja a stressz az étkezési szokásainkat? A huszonegyedik század életritmusa egyre több stresszt generál a mindennapjainkban. A munkahelyi nyomás és a növekvő elvárások sokak számára nagyon nagy pszichés terhet jelentenek. 
Emellett nagyon sokat ülünk a számítógép előtt mind a munkahelyen mind pedig otthon. Tehát a növekvő stressz és a csökkenő testmozgás együttesen számos negatív dolgot eredményez a szervezetünkben.

Mivel egyre rövidebbek az ebédszüneteink, és egyre kevesebb időnk marad a táplálkozásra, könnyebben nyúlunk gyors és rossz megoldások felé. Szívesen választjuk a magas zsír-, cukor-, és sótartalmú gyors ételeket, mert ez a legkényelmesebb megoldás. Ennek persze egyenes következmény a magas vérnyomás, a vércukorszint ingadozás, elhívás és cukorbetegség kialakulása.

És ez természetesen mind kihat a munkahelyi teljesítményünkre, és még több stressz helyzetet generál. 

A Herbalife természetesen tisztában van a jelen kor kihívásaival, és termékskálája pontosan igazodik a mai életritmushoz. A Herbalife termékek gyors és egészséges megoldást kínálnak mindenki számára. 

A Herbalife az Egyesült Királyságban található Ulster Egyetem professzorával, Dr. Barbara Stewart-Know-val közösen megvizsgálta, hogy a stressz hogyan befolyásolja a választásainkat az étkezés területén.

A felmérést öt országban (Franciaország, Olaszország, Egyesült Királyság, Németország és Spanyolország) végezték, országonként 1000 ember bevonásával.

A Felmérés a következő tényeket állapította meg:

- Az emberek átlagosan 44%-a nassol valamit a nap folyamán a főétkezéseken kívül.
- Magasabb stressznek kitett dolgozók nagyobb valószínűséggel nyúlnak cukros, vagy sós snackek után.
- A nők körében magasabb a stressz és az ezzel összefüggésben lévő egészségtelen nassolás.
- A legrosszabb a helyzet a 26 és 35 év közötti korosztálynál.
- A nagyobb stressz következtében nagyobb valószínűséggel fogyasztunk cukros üdítőket. 
- A magas stressz miatt nehezebben tudunk elaludni, és alvásunk kevésbé pihentető, ezért fáradtabbnak érezzük magunkat. Ezt a nap folyamán még több cukor tartalmú snackkel és itallal próbáljuk kompenzálni.
- A dolgozók több édességet, chipset, csokoládét, sült krumplit és cukros üdítőt fogyasztanak otthon munka után, mint napközben a munkahelyükön, mert ezzel "jutalmazzák" magukat a nap végén. Ez pedig tovább nyújtja az ördögi kört.

A Herbalife terékek, mint például a Formula-1 shake, az Expressz Szelt, a Fehérje szelet, vagy a Pörkölt Szója finom, gyors, és legfőképpen egészséges megoldást biztosítanak a főétkezések, a napközbeni snackek megoldására. Ezekkel ki tud lépni az fenti rossz folyamatból. Ezáltal emelkedik az energia szintje, jobban fog aludni, és természetesen az extra kilók elkezdenek elfogyni. Ez pedig számtalan pozitív hatást fog gyakorolni az egészségére is.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog