Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani a felhasználóinknak!  Részletek az "Adatvédelmi Nyilatkozatban"

Ez Sanchez Moreno Corina Független Herbalife Tag weboldala. A hivatalos Herbalife Magyarország Kft.
Weboldalért keresse fel a Herbalife.hu oldalt

Megértettem
Termékek Menü

Arnold Schwarzenegger 6 szabály a sikerhez

Arnold Schwarzenegger 6 szabálya a sikerhez
 
 
Arnold Schwarzenegger Budapesten járt, és egy egészen egyedülálló előadást tartott a Siker-Napon.
Ő tényleg mindent elért az életben amit csak akart. Megosztott velünk hat alapszabályt amit követett. Én most átadom ezeket nektek.
 
A hat szabály az, amit ő elmondott, a magyarázatokat viszont lefordítottam olyan célokra, amikért mi küzdünk.
Ahogy Arnold elmondta, mindegy hogy mi a célod, mi az amit el akarsz érni, ezek a szabályok mindenre igazak. Ezek a sikerhez vezetnek:
 
 
1 – Legyen egy célod!
 
Pontosan tudd hogy mit akarsz elérni. Ne csak egy elképzelésed legyen, hogy milyen irányba akarsz elindulni. Lásd a pontos végcélt! Ne mond hogy „szeretnék leadni pár kilót” vagy „jó lenne egészségesebben élni…” Ezek nem konkrét célok, ezek nem megvalósíthatók. Ilyen célokat tűzz ki: „Májusra leadok 15 kilót.” „Hetente 5 nap kocogok 20 percet.” „Hetente csak egy nap fogok édességet enni”. Ezek olyan célok amik megvalósíthatóak, amik mérhetőek, és pontosan tudod hogy mit akarsz elérni. Lásd magad ott ahol lenni akarsz, aki lenni akarsz. És ebből ne engedj!
 
 
2 – Gondolkodj nagyban!
 
Ne legyenek ki céljaid. Azok kidolgozása pont annyi időt vesz igénybe mint a nagyoké. És ha már meg van benned az elszántság hogy belekezdj, és a siker útjára lépsz, akkor ne állj meg félúton. Ha most 85 kiló vagy, és 65 szeretnél lenni, akkor nem tőzd ki célul a 75 kilót. Miért állnál meg félúton? Annak semmi értelme. Ha egészségesen akarsz élni, akkor építs be minél több jó szokást az életedbe, nem csak egyet-kettőt. Persze ez nem megy egyik napról a másikra, ez egy hosszú folyamat, de soha ne állj le a fejlődéssel, és soha nem fordulj vissza. Azzal értelmetlenné teszel minden eddigi sikeredet.
 
 
3 – Ne figyelj oda a negatív hangokra!
 
„Ugyan már! Ez neked úgy sem sikerül! Már megint csak a pénzed költöd, és semmi eredmény nem lesz belőle!”,  „Te így vagy szép ahogy most vagy! Miért akarnál változni?”, „Honnan tudod hogy ez tényleg működik? A múltkori sem vált be!”, és így tovább. Ugye ismerős? A világ tele van „jóakarókkal”. De mond meg nekem, melyikük fogja megoldani a TE problémádat? Melyikük lesz egészséges helyetted? Melyikük éri el a Te ideális testsúlyod? Jó tanáccsal tele a padlás, de az extra kilók rajtad vannak, és neked vannak emésztési és vérkeringési problémáid. Melyik károgó ember fogja azokat megszüntetni? Ugye Te is tudod hogy erre egyetlen ember képes ezen a földön, és az Te magad vagy! Ne hallgass azokra akik el akarnak téríteni a céljaidtól!
 
 
4 – Ne legyen B terved!
 
A piac tele van „jobbnál jobb” megoldásokkal. Gomba módra szaporodnak a diétás megoldások, a különböző csodaszerek. Az ember csak kapkodja a fejét, és mindig valami mást akar kipróbálni, mert az biztos jobb mint az előző, és végül egyiket sem viszi végig. Ha elkötelezed magad egy megoldás mellett, akkor ne keress pótmegoldást. Ezzel már el is döntöd, hogy az első választás nem fog működni. Máris bukásra ítélted magad. Egy terved legyen, de abban tarts ki a végső célig! A Herbalife 1980 óta van jelen, a világ 91 országában. Világszinten piacvezető. A legtöbb ember a világon ezzel érte el céljait. Ha nekik sikerült, akkor Te miért keresel pótmegoldásokat?
 
 
5 – Dolgozz nagyon keményen!
 
Arnold ennél keményebben fogalmazott. Angolul értőknek itt az eredeti verzió: „Work your ass out!”. A sikerért, a célodért keményen meg kell dolgozni. Ha könnyű lenne mindenki modell testalkat lenne és makk egészséges. Csak az néz úgy ki ahogy szeretne, és egészséges, aki keményen megdolgozik ezért. Ne gondold hogy ez könnyű. Minden nap, minden étkezésnél meg kell tenned a magadét a sikerért. Minden elhalasztott vagy megragadott alkalommal távolabb vagy közelebb kerülsz a célodhoz. Amikor döntesz a lépcső és a lift között, amikor leszállsz a buszról egy megállóval előbb, hogy gyalog menj haza, amikor megcsinálod vagy elhalasztod a nappali tornádat, mindennek hatása van a célodra. Ez nagyon kemény munka, és akkor leszel sikeres ha erős vagy és mindig keményen dolgozol ezen.
 
 
6 – Ne csak kapni akarj, adj is!
 
Amikor már a siker útjára lépsz, akkor ne feledd hogy amit elértél, azt más is elérheti a környezetedben, akinek hasonló problémái vannak. Segíts nekik a pozitív tapasztalatoddal, hogy ők is sikeresek legyenek. Ne légy irigy! Az kap mindig többet az élettől aki vissza is ad. Ez egy örök törvény. Oszd meg az örömöd és a tapasztalatod, ez neked is nagyon sok pluszt fog adni.
 
 
 
Ezek azok az irányelvek amik segítettek Arnold Schwarzeneggernek elérni céljait. Így lett minden idők legeredményesebb testépítője, legjobban fizetett hollywoodi színésze, és az USA egyik legfontosabb államának, Kaliforniának a kormányzója egy ausztriai kis faluból indulva.
 
Nekünk más céljaink vannak, de az siker szabályai nem változnak. Ezek az irányelvek beton biztosak, már bizonyítottak. Rajtad múlik hogy használod-e őket! 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog