Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani a felhasználóinknak!  Részletek az "Adatvédelmi Nyilatkozatban"

Ez Sanchez Moreno Corina Független Herbalife Tag weboldala. A hivatalos Herbalife Magyarország Kft.
Weboldalért keresse fel a Herbalife.hu oldalt

Megértettem
Termékek Menü

Amire a szervezetnek szüksége van

A Herbalife filozófiája a "kiegyensúlyozott táplálkozás" alapelvén nyugszik. Szervezetünknek bizonyos tápanyagokra, vitaminokra és ásványi anyagokra minden nap szüksége van a megfelelő működéshez.

Ezt az alapigazságot nem a Herbalife fedezte fel, ez a cél egyidős az emberiséggel. A Herbalife azt tűzte ki célul maga elé, hogy megadja a szilárd alapot az aktív, egészséges életmódhoz. Termékeinek kimagasló tápanyag tartalma célzottan járul hozzá egészsége megőrzéséhez, és testsúlya kontrollálásához.

De mik is azok a tápanyagok amikre szükségünk van? 

1 - Szénhidrátok

A szénhidrátok a szervezet legfontosabb energiaforrásai. De nem mindegy hogy milyen szénhidrátokat fogyasztunk. Alapvetően két fő csoportot különböztetünk meg:

- Egyszerű szénhidrátok, amiket cukorként ismerünk. Megtalálhatóak a gyümölcsökben, mézben, a süteményekben és csokoládéban.

- Az összetett szénhidrátok keményítőből és rostból állnak, és a gabonafélékben, pl. teljes kiőrlés búzában, zabban és rizsben, valamint a keményítőt tartalmazó zöldségekben, pl. a burgonyában kukoricában vannak jelen. A rost az összetett szénhidrátok olyan része, amit a szervezet nem tud megemészteni vagy felszívni. Kulcsszerepet játszik a rendszeres, megfelelő bélműködés fenntartásában, azaz segít megelőzni a székrekedést. 

Ha az étrendjében sok teljes kiőrlésű gabonaféle, zöldség és saláta szerepel, könnyen kielégítheti szervezetének napi rostigényét Ha a rostbevitel növelésére törekszik, akkor ezt megteheti a Herbalife Rost Tabletta, illetve a Herbalife Multi-Rost Ital fogyasztásával.

 

2 - Egészséges fehérje

A fehérjék a szervezet legfontosabb építőkövei. A szervezet azonban nem képes őket belsőleg előállítani, ezért naponta fogyasztanunk kell őket.

A legteljesebb értékű fehérjék az állati eredetű és tejtermékek, pl. hús, szárnyasok, hal, tojás, tej és a joghurt. További értékes fehérjeforrások a diófélék, a szárított borsó és bab. Azt hogy egy fehérje teljes értékű-e, az aminósavak minősége határozza meg, amit a fehérje emészthetőséggel korrigált aminósav pontérték (PDCAAS) segítségével mérünk. Minél magasabb ez a viszonyszám, annál jobb minőségű a fehérje. A Herbalife Formula-1 shake-ekben használt szójafehérje a lehető legjobb aminósav profillal rendelkezik. Könnyen emészthető teljes értékű fehérjeforrás.

 

3 - Egészséges zsír

Bár néhány fajtájának fogyasztását étrendünkben valóban korlátozni kell, bizonyos zsírokra szükségünk van a szervezet egészséges működéséhez.

Az omega-3 esszenciális zsírsavak segítenek megőrizni szívünk egészségét. Szervezetünk nem termel belőle megfelelő mennyiséget, ezért külső forrásból, pl. olajos halakból kell magunkhoz venni őket. Ha nem tud hetente 3-4-szer halat fogyasztani, akkor érdemes a Herbalifeline Max-ot fogyasztania, ami a legjobb minőségű halolajt tartalmazza. Ezzel támogathatja szív-és érrendszere, illetve idegrendszere egészséges működését.

 

4 - Mikrotápanyagok

A vitaminok és ásványi anyagok elősegítik az energia felszabadítását a szénhidrátokból, fehérjékből és zsírokból, valamint a növekedéshez, az erős csontozat és fogak kialakulásához is nélkülözhetetlenek. A szervezet számára szükséges összes vitamint és ásványi anyagot változatos, kiegyensúlyozott étrendből kellene magunkhoz venni, azonban rohanó életünkben nem könnyű megtalálni a helyes egyensúlyt. Szervezetünket ekkor a Formula-2 Multivitaminnal támogathatjuk, ami biztosítja számára a nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat. 

 

5 - Hidratálás

Az emberi test 60%-a vízből áll, ezért az egészség megőrzése szempontjából elengedhetetlen a megfelelő hidratálás. 

A víz szállítja a tápanyagokat a sejtekhez, de a salakanyagok kiválasztásához is szükséges. Nagy szerepe van a testhőmérséklet kontrollálásában, és biztosítja az ízületek, a szervek és szövetek olajozott működését. Fogyasszon napi 6-8 pohár vizet, de kerülje a cukros üdítők fogyasztását.

 

6 - Fizikai aktivitás

Végül, de nem utolsósorban nagyon fontos a testmozgás. Az aktív életmódnak rengeteg előnye van. Az edzésnek köszönhetően csökkenthető a stressz, sokkal produktívabbak leszünk a munkában, és boldogabbnak érezzük magunkat.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog